2017-04-07 | Slagthuset Malmö

Pressmeddelande

Stockholm 7 april 2017

 

Broadway-musikalen “Broarna i Madison County”:

Först Maxim i Stockholm sedan Slagthuset i Malmö

Den tvåfaldigt Tony-belönade Broadwaymusikalen ”Broarna i Madison County” har sin skandinaviska urpremiär på Maximteatern i Stockholm i september 2018. På senhösten fortsätter sedan föreställningen till Slagthuset i Malmö. Huvudrollerna spelas av Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg. För regin svarar Rikard Bergqvist som bland annat regisserat GöteborgsOperans aktuella uppsättningar av ”Trollflöjten” och ”Hair”. Biljetterna släpps den 12 september.

 

– Vi är så glada över att vi äntligen ska få spela musikal på Slagthuset, Malmös nöjeshjärta igen. Vår teater har en lång tradition av att spela musikal historiskt så därför är vi så entusiastiska över att få erbjuda malmöborna denna fantastiska uppsättning av Broarna i Madison County, säger Stellan Colt, konsert-, fest- & eventchef på Slagthuset.

 

Förberedelserna i full gång – ”en utmaning”

– Att ta sig an den här moderna klassikern i Jason Robert Browns musikalversion är en utmaning som jag inte kan motstå. En gripande berättelse om omöjlig kärlek som blivit både en bestseller, en storfilm och en Broadwaymusikal. Hur gestaltar man detta på en svensk teaterscen? Det är en fråga som inspirerar mig, berättar regissören Rikard Bergqvist.

Sångerskan Viktoria Tocca såg musikalen på Broadway för snart tre år och nu sätter hon upp den i Sverige med skandinavisk urpremiär. Under höstens och vårens landsomfattande turné med succé­föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” framför Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg sångerna ”Före och efter dig” och ”En sekund och tusen mil” ur ”Broarna i Madison County” – sångerna älskas av både publik och kritiker.

 

Om musikalen ”Broarna i Madison County”

”Broarna i Madison County” spelades på Broadway 2014 och togs sedan på USA-turné 2015. Musikalen vann 2014 två Tony-utmärkelser för Bästa musik och Bästa orkestrering till Jason Robert Brown, och var även nominerad i kategorierna Bästa kvinnliga huvudroll i musikal och Bästa ljusdesign i musikal. Jason Robert Brown vann också två Drama Desk-utmärkelser för musiken och orkestreringen.

Den romantiska musikalen är förstås baserad på den bästsäljande romanen med samma namn av Robert James Weller som utspelar sig i mitten av 60-talet i Iowa och handlar om en kort men passionerad kärlekshistoria mellan Francesca och Robert, en italiensk-amerikansk hemmafru och en fotograf från National Geographic. Boken filmatiserades 1995 med Meryl Streep och Clint Eastwood i huvudrollerna.

De två sångerna från ”Broarna i Madison County” som Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg framför i föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” och även spelat in på svenska för albumet ”Från Broadway till Duvemåla” heter i original ”Before and After You” (”Före och efter dig”) och ”One second and a Million Miles” (”En sekund och tusen mil”).

 

Om Viktoria Tocca

Bakom den svenska uppsättningen av ”Broarna i Madison County” och även föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” ligger svenska sångerskan Viktoria Tocca som har en diger meritlista. Bland annat fick Viktoria stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen ”Ludwig II” i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskor någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i ”Phantom of the Opera” – en roll hon spelade i Köpenhamn under två år i början av 2000-talet. 350 miljoner TV-tittare avnjöt hennes sång när hon sjöng live på isen under Europamästarinnan Irina Slutskajas avslutningsuppvisning vid EM i konståkning 2003.

Viktoria Tocca var nominerad i hela 18 kategorier – bland andra ”Årets album” för ”Dream It” och ”Årets kvinnliga klassiska artist”, ”Årets världsartist” och ”Årets live-uppträdande” – i den femte årliga prisgalan Indie Music Channel Awards som ägde rum i Grammy-muséet i Los Angeles den 24 april förra året. Viktoria tog hem segern i sju klasser, bland annat ”Årets album”. Första gången galan ägde rum vann hon hela nio priser inklusive ”Årets artist” som utses av en jury.

 

Om Daniel Sjöberg

Daniel Sjöberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har erfarenhet från såväl teater och musikal som film och tv. Han har bland annat spelat Jesus i ”Jesus Christ Superstar” och Amadeus i pjäsen med samma namn. I Stockholm har man kunnat se Daniel i ett antal produktioner på Stockholms Stadsteater som ”Du kan kalla mig mamma”, ”GG”, ”Mor kurage” och ”Henrik IV”, samt i en av huvudrollerna i Ted Gärdestad-musikalen ”Sol, vind & vatten” på China Teatern för att nämna några.

Daniel gestaltade den legendariske fotbollsspelaren Nacka Skoglund i pjäsen ”Artisten – Storyn om Nacka Skoglund” på Nya Casinoteatern i Stockholm och på Sverigeturné. I Globen har man kunnat se Daniel i rollen som Huxley i föreställningen ”Walking with Dinosaurs” 2009 och 2012. På TV har han bland annat medverkat i långköraren ”Rederiet” och de två BECK-filmerna ”Rum 302” och ”Familjen”.

 

Pressbild finns att ladda ner här

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR

E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se

Mobil: 0707-952 956