Pressmeddelande

3 juni 2016

“Amy Schumer Live” på Hovet i Stockholm i augusti

Stjärnan från och skaparen av den prisbelönta TV-serien ”Inside Amy Schumer” – som blev hennes stora genombrott – kommer till Stockholm och Hovet i augusti. Förra året debuterade Schumer som långfilmsmanusförfattare med ”Trainwreck” som hon också spelade huvudrollen i. Som stå upp-komiker, skådespelare, manusförfattare och regissör är Schumer en av de ledande krafterna inom den amerikanska underhållningsindustrin. När ”Trainwreck” hade biopremiär skrev branschtidningen Variety: ”Trainwrecks” box office-succé sätter Amy Schumer på Hollywoods A-lista”.

Som stå upp-komiker och skådespelare har Schumer gjort sig känd för sin kaxiga och utmanande stil. Ingenting är för intimt eller opassande:

– Jag gillar att ta upp ämnen som ingen annan talar om; de mörkaste och allvarligaste sakerna om dig själv. Jag pratar om livet och sex och personliga saker som alla kan relatera till. Och vissa inte… säger Amy Schumer.

Redan 2004 gjorde Schumer sitt första framträdande på den kända stå upp-klubben Gotham Comedy Club i New York. Tre år senare fick hon sitt genombrott i ett avsnitt av Comedy Centrals ”Live at Gotham”. Schumer har medverkat i en rad TV-serier och -specialer, gett ut ett stå upp-album och skrivit för Cosmopolitan.

”Inside Amy Schumer” är flerfaldigt prisbelönad och har bland annat vunnit en Writers Guild-utmärkelse för Bästa komediserie, den allra första Emmyn någonsin i kategorin Enastående komediserie och en Peabody Award. Schumer själv har bland annat fått en Critic’s Choice-utmärkelse som bästa skådespelerska i en komediserie.

I höst släpper Amy Schumer sin första bok “The Girl with The Lower Back Tattoo” och därefter börjar inspelningen av en äventyrskomedi mot Goldie Hawn där de spelar en mor och dotter.

”Amy Schumer Live”
Onsdag 31 augusti
Hovet i Stockholm
Showen är ca 90 min lång, ingen paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps 3 juni, kl 10:00
Biljettpris: 375-575 kr + serviceavgift

För ytterligare information, bilder mm vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR
E-post: Marianne.Djudic@TastePR.se
Mobil: 0707-952 956